VERHUURD

Brochure aanvragen

Koningshoeven 18 Tilburg

Algemeen

Tilburg is met ruim 200.000 inwoners één van de grotere steden van Nederland. Tilburg ligt in het hart van de Provincie Noord-Brabant, in een regio die wordt aangeduid als Midden-Brabant. In deze regio wonen bijna een half miljoen mensen. Mede vanwege de enorme variatie in opleidingen is in Tilburg elk type werknemer te vinden. De groei van de werkgelegenheid is groot. Bedrijven kiezen voor vestiging in deze regio vanwege de goede bereikbaarheid, de kwaliteit van de woonomgeving en de uitmuntende onderwijsinstellingen. In regio Tilburg is ruimte, werk, cultuur en vertier. Er zijn legio mogelijkheden om te studeren, uit te gaan, te winkelen en te werken. Kenmerkend voor Tilburg is de aanwezige ondernemersgeest, welke een gezonde basis vormt voor een positieve economische groei.

Locatie

In deze zeer “groene” omgeving is het zeer rustig werken. Het naastgelegen monumentale woonhuis geeft een prachtige uitstaling aan de omgeving. Het rijksmonument Koningshoeven 18 is gelegen op de hoek van de Ringbaan Oost en Ringbaan Zuid. Daardoor is de bereikbaarheid van deze unieke locatie perfect te noemen. De af- en opritten van de Rijksweg A58 die de directe verbinding met Eindhoven, Den Bosch en Breda vormen, zijn letterlijk op één minuut afstand gelegen. Ook de bushalte (lijn 141) stopt nagenoeg voor de deur. Tevens is het stadshart van Tilburg eenvoudig bereikbaar middels de nabijgelegen Ringbanen. Aan de Koningshoeven bevinden zich zowel woningen als bedrijfscomplexen

Object

In 2009 compleet gerestaureerd. Het pand heeft nog steeds de karaktervolle monumentale buitenuitstraling, maar met een moderne binnenzijde. Gehele interieur is gerealiseerd onder begeleiding van binnenhuisarchitect Francine Broos uit Loon op Zand en is een uitermate prettige werkomgeving in een parkachtige setting geworden.

Het object heeft een moderne en aansprekende architectuur en goed ingedeelde ruimtes. Op de begane grond bevinden zich 3 ruimtes. Op de eerste verdieping bevindt zich 1 grote ruimte met veel mogelijkheden. Er is een opengewerkte serre onder deels beglaasde kap.

Historie

Een deel van de gronden op Koningshoeven was gedurende lange tijd in bezit van koning Willem II. Enige tijd na diens overlijden werden de terreinen gekocht door textielfabrikant Caspar Houben, waarna deze ter plaatse een wol-ververij en –wasserij liet bouwen. Vervolgens werd naast Koningshoeven een aantal herenhuizen gebouwd voor leden van de familie. In 1886 werd in opdracht van C.M.H. Houben-Mutsaers een villa gebouwd (Koningshoeven 20) met eclectische elementen, waarbij in 1906 een bijbehoren, in dezelfde stijl opgetrokken koetshuis met stal werd gebouwd (Koningshoeven 18).

Dit in blokvorm gepleisterd eenlaags koetshuis met stal heeft een L-vormige plattegrond. In de Noord-Zuid gerichte vleugel was het voormalige koetshuis ondergebracht en in de Oost-West vleugel de stallen. Beide onderdelen werden gescheiden door een vestibule, het tuighuis en een kamer. Den entree van beide delen bevond zich aan de binnenzijde van de L-vorm. Deze binnenzijde wordt overdekt met een in stijl herstelde opengewerkte serre onder deels beglaasde kap waardoor het gebouw een nagenoeg vierkante plattegrond heeft gekregen. In 2009 is het koetshuis zeer intensief, met oog voor detail en liefde voor het monument gerestaureerd. Naast de huidige indeling

is er een bouwvergunning aangevraagd voor een in stijl aangepaste uitbreiding onder architectuur van M30 architecten uit Oisterwijk. Met de sobere karaktervolle monumentale buitenuitstraling wordt men verrast door de moderne uitstraling van de binnenzijde.

Oppervlakte

Het object omvat momenteel circa 280m² kantoorruimte, verdeeld over de begane grond en de verdieping. Dit geheel kan worden uitgebreid met een bijzondere aanbouw van totaal circa 160m²,

verdeeld over begane grond en kelder. Met deze uitbreiding ontstaat een object bestaande uit totaal circa 460m² kantoorruimte.

Voorzieningen kantoor / showroom / bedrijfsruimte :

  • representatieve entree/receptie
  • pantry
  • toiletgroep
  • noodverlichting
  • archiefruimte
  • gedeeltelijk vloerbedekking/natuurstenen vloerpartij

Parkeren

Er is een ruime parkeerfaciliteit beschikbaar op eigen terrein.

Huurprijs

€ 45.000,- per jaar, Excl. servicekosten en BTW.

Huurperiode

5 + 5 jaar, overige huurperioden in overleg

Servicekosten

De kosten van gas, water en elektra zijn niet bij de huurprijs inbegrepen. Deze kosten dienen door huurder rechtstreeks aan de desbetreffende nutsinstellingen te worden voldaan. Er zal door verhuurder nog een nader te bepalen voorschot in rekening worden gebracht voor gebouw-gebonden (onderhouds-) werkzaamheden.

Opleverdatum

Aanvaarding per november 2021

Overeenkomst

Volgens het model van de Raad voor Onroerende Zaken ROZ model 30 januari 2015, artikel 7:230a BW bedrijfsruimte (kantoor- en overige bedrijfsruimte) et de bijbehorende algemene bepalingen en nodige aanvullingen.

Indexering

Jaarlijkse indexering voor het eerst één jaar na huuringangsdatum op basis van de consumenten prijs index reeks ‘alle huishoudens’ samengesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek CBS (2015=100).

Zekerheidsstelling

Ter zake van een huurovereenkomst is een bankgarantie of waarborgsom verschuldigd ten bedrage van drie maanden huur, servicekosten en de verschuldigde omzetbelasting.

Omzetbelasting

Over de te huren ruimte wordt wel omzetbelasting in rekening gebracht.

Huurbetaling

De huur dient per maand vooruit te worden voldaan.

Bijzonderheden

  • Het bij het pand behorende parkeerterrein wordt in het in het weekend gebruikt als parkeerplaats voor bezoekers van het concertgebouw Het Cenakel.
  • Het bij het gehuurde liggende grasveld kan te allen tijden gebruikt worden als parkeerplaats voor bezoekers van het concertgebouw.
  • De in het pand aanwezige meubels en kasten behoren tot het pand en worden dus mee-gehuurd. Het betreft dus gemeubileerde verhuur!

Voorbehoud

Een en ander geschiedt onder aanvaarding en uitdrukkelijk voorbehoud goedkeuring eigenaar.


Adres:
Koningshoeven 18
5018 AB   Tilburg

Totaal aantal m²:  ca. 280 m²
Huurbaar vanaf m²: 
Huurprijs:  € 45.000,- per jaar

Koopprijs:  Niet van toepassing