Brochure aanvragen

Zwarte Wegje 1 Oisterwijk

Buitenplaats TESSLOO ontleent haar naam aan de Oud-Hollandse begrippen ‘Loo’ (open plek in het bos) en Tess (bijzonder en mooi). En die unieke en kwaliteit heeft Tessloo.

 

Het ligt aan de rand van de Oisterwijkse bebouwde kom op de grens met het uitgestrekte natuurgebied de Kampina, een buitenplaats met internationale allure. In 2000 is de ontwikkeling van Tessloo gestart. De buitenplaats bestaat uit drie bouwvolumes, een ontvangstgebouw, een tentoonstellingsruimte en een kantoor. Het gebied, oorspronkelijk een aantal sportvelden, was volledig kaal met uitzondering van de bomenlaan aan de straatkant. In eerste instantie is de oranjerie met het kantoor gebouwd, hierna is gestart met de tuinaanleg. Het poortgebouw is in 2006 ontwikkeld met het laatste deel van de tuin welke een sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt de afgelopen jaren. In 2007 is het project voltooid en sindsdien heeft men er vele tentoonstellingen en bijeenkomsten georganiseerd. Deze moderne buitenplaats heeft net als haar historische voorbeelden een bloementuin, een kruidentuin en een moestuin, die zich door de goede balans tussen hun geabstraheerde vorm en de natuur uitstekend lenen voor het exposeren van beeldende kunst.

 

Buitenplaats TESSLOO heeft een oppervlakte van ca. 13.800 m² waar naast de tuinen, een boomgaard en een parkgedeelte meerdere gebouwen aanwezig zijn. De hypermoderne oranjerie is het meest opvallende gebouw. Alle drie gebouwen op Tessloo zijn ontworpen door Peer Bedaux van het befaamde architectenbureau Bedaux de Brouwer. De drie gebouwen hebben ieder hun eigen sfeer en karakter. Het poortgebouw annex ontvangstruimte is ondergebracht in een rechthoekig volume met een zadeldaken en grijs gekeimde bakstenen gevels. Dit deel heeft schoorstenen in het midden van de kopgevels en smalle verticale vensters. In de opengewerkte kap zijn de houten spanten zichtbaar. De grote Orangerie annex tentoonstellingsruimte bestaat uit een grotendeels glazen gebouw met een licht hellend schilddak. Het gebouw opent zich naar de tuin door hoge glazen puien. Het kantoor bestaat uit een lager volume onder een plat dak. De gebouwen worden door de tuin harmonisch met elkaar tot een eenheid verbonden. De moderne architectuur, de serene sfeer van de tuinen en de overweldigende natuur bieden veel mogelijkheden.

BIJZONDERHEDEN

– de drie gebouwen zijn ontworpen door Peer Bedaux van Bedaux de Brouwer;
– de buitenplaats en tuin is ontworpen door tuin en landschapsarchitect Bert Huls;
– bloementuin, moestuin, kruidentuin, boomgaard, bostuin, vijvers en een park;
– harmonische overgang tussen binnen en buiten o.a. door hoge glazen puien;
– opengewerkte kap in het poortgebouw met zichtbare houten spanten;
– perceeloppervlakte van 13.800 m²;
– parkeerplaats voor ca. 80 auto’s.

 

ORANJERIE

– vestibule;
– oranjerie 20 x 7 meter;
– centrale ruimte 13 x 7,50 meter;
– keukenruimte ca. 20 m²
– garderobe;
– toiletten.

 

KANTOORGEBOUW

– directie kantoor 7,50 x 5 meter;
– kantoorruimte 10 x 7,50 meter;
– keuken;
– toilet met garderobe;
– archief ca. 2,50 x 5 meter;
– opslagruimte ca. 2,50 x 5 meter.

 

POORTGEBOUW

– hoofdruimte 14 x 16 meter;
– keuken ca. 12 m²;
– bijkeuken;
– 2 toiletten.

 

VRAAGPRIJS

Op aanvraag

 

OPLEVERDATUM

Aanvaarding in overleg

 

KADASTRALE GEGEVENS

Gemeente Oisterwijk
Sectie B
Perceel 3034

 

ZEKERHEIDSSTELLING

Door koper zal een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom gesteld worden, uiterlijk beschikbaar ten tijde van ondertekening van de koopovereenkomst.

 

NOTARIS

Nader door koper te bepalen.

 

VOORBEHOUD

Een en ander geschiedt onder aanvaarding en uitdrukkelijk voorbehoud goedkeuring eigenaar.


Adres:
Zwarte Wegje 1
5062 AN   Oisterwijk

Totaal aantal m²:  ca. 13.800 m²
Huurbaar vanaf m²: 
Koopprijs:  Op aanvraag